La Fundicio del Poblenou es un antic espai industrial reutilitzat com  tallers de creació d’artistes visuals. La nau es un espai viu en contacte amb el substrat més popular del barri i amb el cercle artístic de nova creació.

Aquest petit reducte d’artistes plàstics i visuals lliures es obert i prima força l’interés per l’acció, la performance, la escultura i la creació visual. La Fundició potencía les activitats dinamitzadores de Poblenou.

Albert Capella és un escultor poblenoví que realitza peces amb qualsevol tipus de material i de qualsevol procedència, especialment amb restes de metalls, antics objectes i eines reciclades de les antigues fàbriques poblenovines. Utilitza pedres extretes per ell mateix de la muntanya, restes de troncs i natura morta, ceràmiques i fustes recuperades de deixalleries d’ indrets oblidats i fins i tot, antigues joguines recol·lectades dels antics Encants Vells.

Les seves obres han estat exposades a diferents espais com el Centre Cívic de Can Felipa, L’Escocesa, als Tallers Oberts del Poblenou i Niu espai d’art, entre d’ altres.

——–

Rob Mac Donald, escultor anglès establert a Barcelona des de l’ any 2010, realitza les seves peces principalment en pedra encara que també fa servir altres tipus de materials.

Ha realitzat diferents treballs de paisatgisme a Anglaterra i França dissenyant des de l’ entorn i la vegetació  a mobles, fonts i torretes  on integra les seves talles.

A l’Ús festival, l’Albert Capella juntament amb el seu company de l’ Espai La Fundició Rob MacDonald, realitzaran talla de pedra en directe.

www.lafundiciodelpoblenou.blogspot.com

1379924_561555483900462_1417821572_n Albert_Capella (5)