CODA (Computational Design Affairs) és l’equip de disseny computacional i estructures lleugeres del LiTA (Laboratori d’Innovació i Tecnologia de l’Arquitectura), grup d’investigació de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya). La seva recerca està centrada en la creació i optimització d’estructures lleugeres. El seu objectiu és la integració metodològica de la reducció de la petjada ecològica al procés de disseny mitjançant la eficiència tecnològica, tot garantint la universalització de les solucions. Les seves darreres investigacions són centrades en la instrumentalització de la deformació elàstica, principalment d’estructures en fusta.

CODA participarà a ÚS Barcelona amb el muntatge d’una estructura experimental. És una estructura desplegable que basa la seva transformabilitat no en un sistema de ròtules sinó en la deformació elàstica del material. L’equip convida a participar a tots aquells apassionats de la fusta i la construcció en sec.

L’estructura romandrà durant el festival acollint diversos usos i posteriorment tornarà, plegada, al territori vallesà de Mira-Sol,  on noves aventures acollint esdeveniments i les verdures del barri com a nou hivernacle lineal de Mira-Sol.

www.coda-office.com

coda1 coda2